poniedziałek, 12 maja 2014

Krowarzywa

Moda na wegetariaństwo i wegaństwo ciągle rośnie. Powstaje coraz więcej miejsc z ciekawym i smacznym menu dla zwolenników tego typu odżywiania. Kocham mięso, jednak odwiedzając tę restaurację w ogóle za nim nie tęsknię!
Wegańskie posiłki od zawsze kojarzyły mi się z sałatą i papka bez smaku. Krowarzywa pokazuje jednak, że można inaczej i smaczniej. W swojej ofercie ma dania dla wegan i przez wegan również jest prowadzona. odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu. Wychodzą z prostego założenia- skoro to co robimy smakuje nam, ludziom tez będzie. Składniki są świeże i najwyższej jakości, bez dodatku glutaminianu sodu czy innych polepszaczy smaku. Lokal specjalizuje się w burgerach. Główny składnik, czyli mięso zastępują tutaj: kasza jaglana, ciecierzyca, topinambur, tofu, białko pszenne. Dodatki i sosy dodają pieprzu i smaki wręcz eksplodują w ustach. Co tydzień w menu pojawia się inny burger:) Restauracja ma w swojej ofercie również  smoothiesy, czyli koktajle ze świeżych warzyw i owoców oraz wegańskie desery na mleku roślinnym.

Lokal działa dopiero półtora roku a już stał się jednym z modniejszych miejsc w Warszawie. Zarówno mięsożerca jak i zagorzały weganin znajdzie tutaj coś dla siebie. Trzeba liczyć się jednak z długim czasem oczekiwanie na otrzymanie zamówienia, ponieważ kolejka do kasy zawsze jest długa a kuchnia to typowe slow food. Ceny do 20 złotych.. Zapraszam więc na Hożą 45 do restauracji, dzięki której nie cierpi żadne zwierzątko :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz